1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bağımsız Psikologlar İnisiyatifi'nden Dünya Ruh Sağlığı mesajı

Bağımsız Psikologlar İnisiyatifi'nden Dünya Ruh Sağlığı mesajı

Bağımsız Psikologlar İnisiyatifi, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla mesaj yayımladı ve Psikologlar Odası Yasası çıkarılmasını istedi.

A+A-

İnisiyatif, mesajında, psikolojik sağlık ile ilgili çeşitli konu ve sorunların toplum gündemine taşınıp bir farkındalık yaratılmaya çalışılan Dünya Ruh Sağlığı Günü’nün, en az Dünya AIDS Günü veya Dünya Kanser Günü kadar önemli olduğunu kaydetti ve “Zira, mutlu toplumları, mutlu bireyler oluşturur ve bireylerin psikolojik sağlıkları da en az fiziksel sağlıkları kadar önemlidir” dedi.

Bağımsız Psikologlar İnisiyatifi, psikologluk mesleğinin değişen dünyanın değişen şartlarına uygun olarak ortaya çıkıp gelişen, bireyin yaşam kalitesine yönelik hizmet veren ve toplum içinde özel bir anlamı, ciddiyeti ve sorumluluğu olan bir uzmanlık alanı olduğunu anlatarak, eğitimden sağlığa, trafikten medyaya çok çeşitli alanlarda görev alan psikologların çalışmalarının, sağlıklı ve gelişmiş toplumlar için birincil ihtiyaçlar arasında olduğunu kaydetti. İnisiyatif, şöyle devam etti:

“Klasik tıpta yapılan hatalar nasıl insan sağlığını tehdit altında bırakabiliyorsa, gerekli eğitim ve donanımı almadan, haksız şekilde psikolog ünvanı kullanan ya da psikolojk hizmet veren kişilerin yaptığı hatalı uygulamalar da topluma ciddi anlamda zarar verebilmektedir.

Üstelik, ne yazık ki hatalı ve zarar verici psikolojik uygulamaların olumsuz etkilerinin farkedilmesi çok kolay olmamakta, bazen uzun zaman sonra görülebilmektedir.

Bu nedenle gelişmiş ülkelerde psikoloji eğitimleri için standartlar belirlenmekte, psikologlar yasalarla denetlenmekte, böylece hem psikolojik hizmet alanlar hem de psikolojik hizmet sunanlar koruma altına alınmaktadır.

Bu noktada, kurulduğu günden buyana toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket eden Bağımsız Psikologlar İnisiyatifi olarak, psikologların mesleki haklarını korumak ve hizmet alanların etik dışı ve hatalı uygulamalardan korunabilmesini sağlamak adına Kıbrıs Türk Psikologlar Odası Yasası’nın yürürlüğe konmasını ivedilik arz ettiğini vurgularız.

Kıbrıs Postası

Bu haber toplam 3029 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.