1. HABERLER

  2. SORU & CEVAP

  3. Aşk Tutkunu Olmak Depresyon Belirtisi Mi?

Aşk Tutkunu Olmak Depresyon Belirtisi Mi?

SORU: 34 yaşındayım. Boşandıktan sonra doktor tavsiyesiyle antidepresan kullandım. Bir süre sonra da birine aşık oldum. Ancak onu o kadar bunalttım ki beni terk etti. Şimdi çok daha kötüyüm. Depresyonum sürüyor mu?

A+A-

Cevap: Siz aslında sorunun son derece farkındasınız. Tek hatanız geçmişte yaşadığınız depresyonla bugünkü mutsuzluğunuzu karıştırıyor olmanız. Mutsuzluk depresyon değildir. Mutsuzluk depresyonun sadece bir belirtisidir.

Yaşanılan mutsuzluk anlarını, "Ben depresyona girdim" şeklinde değerlendirmek yanlıştır. Özellikle de halk arasında mutsuz birine "Sen depresyona girmişsindir" deyip bir de kulaktan dolma bir antidepresan önerilirse; gerçekte hasta olmayan birine ilaç uygulatılmış olur. Bu da kişide daha başka sorunlara yol açar. Bu anlamda halkımızın günlük sıradan mutsuzlukları depresyon gibi algılamamaları gerekiyor.Bu depresyon gibi çok ciddi bir psikiyatrik rahatsızlığın hafife alınması anlamında da yanlıştır. Bir de tüm kadınlara önerim sevdiğiniz adamları bunaltmayın, onlara nefes alma olanağı verin, aşırı kıskançlık yapmayın, eleştirmeyin. Bence çok fazla geçmişe bakmadan önünüze bakmaya çalışın. Bu durum işlevselliğinizi ve sosyalliğinizi bozuyorsa uzman yardımı almak gerekebilir.

Bu haber toplam 10493 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.