1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Aşk Engel Tanımadı!

Aşk Engel Tanımadı!

Down sendromlu Melih ile işyerindeki 'Fatma Abla'sının tanıştırdığı Adile Erol, haziranda dünyaevine girdi. Adile, "Engelli olması beni hiç etkilemedi, bizimkisi aşk evliliği" diyor. Çiftin hayali ise bebek sahibi olmak

A+A-

İzmir'de 2 kardeşi de kendisi gibi down sendromlu olan Melih Erol, işyerindeki "Çaycı Fatma ablası" aracılığıyla Adile Erol'la tanıştı. Birbirlerine ilk görüşte âşık olan çift, 7 ay önce evlendi. "Bizimki âşk evliliği" diyen çift, şimdi de tüp bebek yöntemiyle sağlıklı bir çocuk sahibi olmanın hayalini kuruyor. İzmir'de ilk çocuğu down sendromlu olarak dünyaya gelen Jale Erol, çevrenin "Korkma, ikincisi sağlıklı olur" telkinine uydu. Ancak hem ikinci bebeği hem de müdahalede geç kalınan üçüncü çocuğu aynı hastalıkla doğdu. Yaşamını çocuklarına adayan fedakâr anne, en büyük kardeş Melih okul çağına geldiğinde sağlıklı çocuklarla beraber kreşe gitmesini sağladı. Ardından, özel alt sınıf ve rehabilitasyon merkezine devam eden Melih, engellileri meslek sahibi yapmak üzere açılan kurslara katıldı. Aynı zamanda yüzme ve basketbol kurslarına da gitti. Türkiye Engelliler Yüzme Şampiyonası'nda altın, basketbol turnuvasında ise bronz madalya kazandı.

ÇAYCI ABLASI ARACI OLDU

Bir şirkette çalışmaya başlayan Melih, şirketin krize girmesi sonucu 8 ay kadar işsizlik çekti. İki yıl önce ise İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZBELKOM'da çalışmaya başlayan Melih Erol, şirkette faks ve fotokopi işleriyle görevlendirildi. Burada da çalışkanlığı ve sempatik tavırlarıyla, şirketin en sevilen elemanlarından biri haline gelen Melih'in iş arkadaşları, genç adama 'uygun bir kısmet' bulmak için kolları sıvadı. Bu sırada şirketin çaycısı Fatma ablası, memleketi Uşak'ın Banaz ilçesine bağlı Çöğürlü köyünde Adile'yi gördü. Fatma ablalarının tanıştırdığı 2 genç birbirine ilk görüşte âşık oldu. Yaklaşık bir yıl nişanlılığın ardından da 4 Haziran 2011'de dünya evine girdiler. 22 yaşındaki Adile Erol, Melih'in hastalığının hiç sorun yaratmadığına işaret ederek, "Bizimki aşk evliliği. Birbirimizi iyi anlıyoruz. Bir ömür boyu onun yanında olacağımı bilmek, benim için dünyanın en büyük mutluluğu" derken, 30 yaşındaki Melih Erol da hayatı boyunca eşi Adile'yi mutlu edeceğini söylüyor. Çift şimdi de en büyük hayallerini gerçekleştirerek sağlıklı bir bebek sahibi olmak istiyor. Melih'in spermlerinde down sendromuna neden olan kromozomları ayıklandıktan sonra Adile tüp bebek yöntemiyle hamile kalacak ve çift hayallerine kavuşacak.

'HER ŞEYİN İLACI SEVGİ'

Hayatta istenince her şeyin olduğunu söyleyen anne Jale Erol ise duygularını şöyle dile getirdi: "3 evladım vardı, şimdi 4 oldu. Gelinimi 3 çocuğumdan ayırmıyorum. Kızım Elif (26) ve diğer oğlum Murat da (22) Melih'in izinden gidiyor. Onların da mürüvvetini göreceğime inanıyorum. Down sendromlu bu çocukları eve kapatmak bir cinayettir. Onlar sevgi ve eğitimle topluma kazandırılır, sevginin yapamayacağı bir şey yok. 7 ay önce diğer aileleri de kucaklamak için Zihinsel Engellileri Topluma Kazandırma Derneği'ni kurdum. Umuyoruz ki daha çok çocuğumuzu hayata kazandırırız."

SEZEN ÖZSAVRANGİL / Sabah

Bu haber toplam 3958 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.