1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİ

  3. Aşk Bağımlıları İçin Özel Tedavi

Aşk Bağımlıları İçin Özel Tedavi

Sigara, alkol, uyuşturucu gibi bağımlılık türlerine "aşk" da eklendi. Bu 'hastalığı' tedavi etmek için harekete geçen uzmanların kurduğu İstanbul'daki BATEM (Bağımlılık Tedavi Merkezi) Türkiye'nin aşk bağımlılarına el uzatan ilk merkezi oldu.

A+A-

2007'de faaliyete geçen merkezde 100 aşk bağımlısı şifa buldu. Merkezde görev yapan Uzman Psikolog Alper Aksoy, hastalarının çoğunun kadın olduğunu söylüyor. Aksoy, aşk bağımlılığını da şöyle tarif ediyor: "Kişi yanlış olduğunu bildiği halde o ilişkiyi yaşamaya devam ediyorsa, 'O yoksa ben de yokum' diyorsa, o kişiden ayrılmak, onun için ölümle eşdeğerse bu kişiler aşk bağımlısıdır. Ayrıca kişi toplumdan soyutlanmış bir şekilde kendini karşısındakine adamışsa ya da boşandığı halde ilişkisini bir türlü bitiremiyorsa bağımlı olabilir."

'ALKOL, SİGARA GİBİ'

Aşk bağımlılığının sigara ve alkol bağımlılığı gibi doğal olduğunu söyleyen Aksoy çarpıcı bir örnek veriyor: "Aslı adında bir hastam erkek arkadaşı tarafından yolda arabadan atıldı. Buna rağmen bu adama aşık olduğunu söylüyordu.Tedavinin ilk seansında erkek arkadaşı için 'O beni hâlâ seviyor değil mi ?' diye sordu. Tedaviyle bu sona erdi." Bir diğer örnekte ise tacize varan bağımlılığı anlatıyor: "Bir erkek hastam ise kendini terk edip bir köye giden sevgilisinin adresini buldu. Onu sürekli hediyelerle taciz ediyordu. Sonunda yaptığının yanlış olduğunu anladı

Bu haber toplam 2865 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.