1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Antalya’da ilk Vanokserin tedavisi

Antalya’da ilk Vanokserin tedavisi

Psikiyatrist Psikoterapist Dr. Mükerrem Güven, madde bağımlılığını bir kader olmadığını belirterek, “Özel Lara Anadolu Hastanesi AMATEM merkezinde bu kötü alışkanlıklardan kurtulmak mümkün” dedi.

A+A-

Türkiye ve dünya genelinde hızlı bir artış gösteren alkol ve madde kullanım bozuklukları ile ilişkili sağlık sorunlarını tedavi etmek ve en ileri bağımlılık tedavileri uygulamak amacıyla kurulan Özel Lara Anadolu Hastanesi AMATEM’de etkili tedavi yöntemi olan Vanokserin tedavisi uygulanmaya başlandı.

RUHSAL VE SOSYAL İŞLEV KAYBI

Özel Lara Anadolu Hastanesi’nde 16 yılı aşkın süredir bağımlılık tedavisi alanında hizmet vermiş, bireysel ve grup terapi uygulamaları konusunda deneyimli; Avrupa Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Birliği tarafından onaylı bir bağımlılık terapisti ve eğiticisi Doktor Mükerrem Güven  Vanokserin tedavisinin detayları hakkında bilgiler verdi. Psikiyatrist Psikoterapist Dr. Güven, “Kokain güçlü bağımlılık yapan yasadışı toksik bir maddedir. Bu maddeyi kullanan kişide bedensel ruhsal ve sosyal işlev kaybı oluşur. Ödül yollarında yaptığı hasar nedeni ile şizofreni benzeri belirtiler, beyin kanaması gibi ciddi sağlık sorunları, sosyal ve ekonomik kayıplar kaçınılmazdır. Arınma tedavisinden sonra kokain bağımlılarının %75’i üç ay içinde yeniden kokain kullanmaya başlamaktadır” dedi.

İLK KEZ AMATEM’DE

“Kokain kullanma isteğine yenik düşmek artık kader değil” diyen Psikiyatrist Psikoterapist Dr. Güven, “Kokain bağımlılığı tedavisindeki etkinliği bilimsel olarak kanıtlanmış olan “3 ay etkili Vanokserin tedavisi” ilk kez AMATEM servisimizde uygulanmaya başlamıştır. Dopamine kokainden 50 kat daha güçlü bağlanan bu ilaç sayesinde üç ay süreyle kokain kullanma isteği kontrol altına alınmaktadır. Bu tedavinin en az üç kez tekrarlanması tavsiye edilmektedir. Hastalarımızın madde bulma ve kullanma stresinin olmadığı bu dönemi yaşam becerileri kazanmaları için bir fırsata dönüştürmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu. Psikiyatrist Psikoterapist Dr. Mükerrem Güven, Özel Lara Anadolu Hastanesi AMATEM merkezi olarak bu kötü alışkanlıklarla savaşmayı sürdüreceklerini belirtti.

Kaynak:wwwhaberantalya.com

Bu haber toplam 6209 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.