1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Algılama Yöntemi ve Psikolojik Savaş

Algılama Yöntemi ve Psikolojik Savaş

Fırat Üniversitesi'nde Algılama Yönetimi ve Psikolojik Savaş konulu konferans düzenlendi.

A+A-
Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Medya ve İletişim Kulübü’nün organize ettiği “Algılama Yönetimi ve Psikolojik Savaş” konulu konferans, Fırat Üniversitesi Prof. Dr. Bahaeddin Ögel Konferans Salonu’nda öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Düzenlenen konferansa, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdal Yılmaz, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esma Şimşek, öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Pamukkale Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Feyzullah Eroğlu, Psikolojik savaşların kaynak arayışından kaynaklandığını belirterek, eskiden fiziksel olarak yapılan savaşların şimdilerde psikolojik olarak yapıldığını söyledi.

Prof. Dr. Eroğlu,“İnsanlık tarihi istense de istenmese de bir milletler mücadelesi şeklinde gerçekleşmektedir. Hiç şüphesiz inanç sistemlerinin ortak kanaati de odur ki, yaratıcı bu dünyayı insanlar birbirini tanısın ve dünyayı daha yaşanabilir yapma konusunda birbiri ile yarışsın diye yaratmış olmalıdır. Böyle olmakla beraber tarih bize göstermektedir ki insanlar, bu anlamda birtakım kurumlar oluşturarak medeniyetler meydana getirmişler ve bu anlamda çok sayıda medeniyetler kurmuşlardır. Ne yazık ki insan eliyle kurulmuş birçok medeniyet yine insan eliyle yıkılmasına vesile olmuştur. İnsanlık tarihinin bu konudaki en yakıcı gerçeği savaş olaylarıdır. İnsanların, toplumların birbirleriyle acımasızca ve kıyasıya mücadele etmesi ve savaşması, bu anlamda insana yakışmayacak vahşet örneklerindeki birdir. Gerçekte bugün insanlık tarihinin en önemli ayıpları arasında da bulunmaktadır. Bu savaşların ve çatışmaların birçok sebebe dayalı olduğunu kabul etmekle beraber en fazla kaynak ve değerler üzerindeki paylaşımdan ileri geldiğini söyleyebiliriz. İnsanların bu ihtiyaçları ve istekleri büyük ölçüde artarken bunları yeterince karşılamak ve refahlı bir şekilde hayatlarını sürdürme konusunda değer azlığı da çok açıktır. Bu gerçeklik tarihin her döneminde bulunması sebebiyle başta bu sebepler olmak üzere diğer sebeplere bağlı olarak bir çatışma ve toplumlar arası mücadelenin sürüp gittiğini görüyoruz. Bu bakımdan eskiden fiziksel olarak yapılan savaşlar şimdilerde psikolojik olarak yapılmaktadır” dedi.

Konferans sonunda Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esma Şimşek günün anısına Prof. Dr. Feyzullah Eroğlu’na plaket takdim etti.
Bu haber toplam 4765 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.