1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Aileder'in Seminerine Yoğun İlgi

Aileder'in Seminerine Yoğun İlgi

İstanbul Aile Araştırmaları, Eğitimi ve Danışmanlığı Derneği'in Salı 18 Seminerlerinin bu haftaki konuğu Sosyal Hizmet Uzmanı Dr. İsmet Galip Yolcuoğlu oldu.

A+A-

Aktüel Psikoloji / Haber Merkezi


İstanbul Aile Araştırmaları, Eğitimi ve Danışmanlığı Derneği seminer programını Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmet Vakfı konferans salonunda gerçekleştirdi.

Programa doktor, psikolog, sosyolog, sosyal hizmet uzmanı, ilahiyatçı, öğretmen ve öğrencilerden oluşan grup tarafından takip edildi.

Programda konuşmacı olarak Sosyal Hizmet Uzmanı Dr. İsmet Galip Yolcuoğlu “Aile Çalışmalarında Süpervizyon” konusunda seminer verdi.

Dr. İsmet Galip Yolcuoğlu, "Ülkemiz son derece yoğun bir sosyal değişim sürecinden geçmektedir. Sanayileşmeyle birlikte kentlere yaşanan göçler sonucu hızlı nüfus artışı, işsizlik, gecekondulaşma, yoksulluk, aile çözülmeleri,  suç oranlarında artış, madde bağımlılığı gibi sosyal sorunlarda aşırı artmalar meydana gelmiştir. Bu durum, sosyal hizmetler açısından yeni ihtiyaçlar ve yeni sorunları da beraberinde getirmiştir. Kamu kurumları olarak bu tür ailelere yeterli ve gerektiği ölçüde müdahale edilmediği takdirde böylesi ailelerde olumsuz koşullarda büyüyen çocukların benzer sorunlara sahip aileler oluşturma olasılığı oldukça yüksektir. Sosyal hizmet, toplumsal değişme ile ortaya çıkan sorunların çözümü yanında, kişi, aile ve grupların sorunlarıyla baş etme kapasitelerini de artırmayı amaçlayan bir bilim dalıdır. Çok problemli aileler, genel olarak birden fazla probleme sahip olan, bu problemlerle baş etmede başarısızlığa uğramış olan ve sorunların kronik hale geldiği ailelerdir. Bu ailelerde yaşayan, birbirleriyle sağlıklı bir biçimde ilişki kuramamakta, tekrarlanan negatif etkileşimler yaşanmakta ve organize olamamaktadırlar. Çoğunlukla suç işleme riskleri yüksek, çocuklarının sokağa düşme tehlikesi büyük, kötü ev koşulları, sağlık ve beslenme sorunları yaşayarak günlük çevresel streslerle yüz yüze gelirler." dedi 

Çocuk ve ailelerinin yaşadıkları sosyal sorunların nedenlerini açıklayan Yolcuoğlu," Sağlıklı bireylerin gelişmesine, daha işlevsel olmasına olanak sağlayabilen bir toplum modeline ulaşma hedefi, hem sosyal politika alanı hem de sosyal hizmet disiplininin ortak ülküsüdür. Toplumun ve bireylerin iyi olma haline ulaşılabilmesi ise sosyal politikaların genişletilmesi ve bu politikalara yön veren düşünce sisteminin geçerli kılınmasına bağlıdır." Diyerek seminerini tamamladı.

Aileder semineri 27 Aralık Saat 18.00 Yusuf Menki/ Psikolojik Danışman “ Aile Görüşmelerinde Çocukların Değerlendirilmesi ve İlk Görüşme” konusu ile Hayat Vakfı Konferans salonunda devam edecektir.

Adres;

Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı
Haseki, Küçükmühendis Sk. No. 7 Fatih / İstanbul
Tel.     0212 588 2545                 
Faks.   0212 632 8579

Bu haber toplam 3959 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum