1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. Aile ve Çift Terapisinde Gottman Modeli - Seminer

Aile ve Çift Terapisinde Gottman Modeli - Seminer

AİLEDER tarafından her hafta periyodik olarak düzenlenen "SALI18" Seminerlerinde bu hafta "Çift Terapisinde Araştırma Temelli Bir Yaklaşım: Gottman Çift Terapisi” konusunda sunum yapılacak.

A+A-

AİLEDER tarafından her hafta periyodik olarak düzenlenen "SALI18" Seminerlerinde bu hafta "Çift Terapisinde Araştırma Temelli Bir Yaklaşım: Gottman Çift Terapisi" konusunda sunum yapılacak. Seminerler ilgili İstanbul Aile Araştırmaları Derneği'nin web sitesinde yayımlanan yazılı duyuruda şu ayrıntılara yer verildi.

Salı 18'd Bu Hafta: Gottman Çift Terapisi Semineri

Derneğimiz tarafından her hafta düzenlenen Salı 18 Seminerleri kapsamında bu hafta (12 Mart 2013)  "Çift Terapisinde Araştırma Temelli Bir Yaklaşım: Gottman Çift Terapisi" konulu sunum yapılacaktır. Seminerde Gottman Enstitüsünün Türkiye'deki tek yetkili temsilcisi olan Psikoloji İstanbul'un Psikologları, Uzm. Psikolog Özge Altan AYTUN ve Uzm. Psk. Filiz KAYA tarafından SUNUM yapılacaktır.

İlişkilerin Mutlu Devam Etmesini Ne Sağlar? Evlilikleri Ne Kurtarır?

Bu eğitimde araştırmalarımızın ilişkilerle ilgili neler gösterdiğini ve bu bilgileri ilişkilerini güçlendirmek isteyen çiftlerle çalışırken nasıl kullandığımızı paylaşacağız.

Bu eğitime katılarak;

İlişkileri yıkıma, evlilikleri %96 oranında boşanmaya götüren temel davranış hatalarını,

Mutlu ilişkilerin Özelliklerini,

Güçlü İlişki Evi Teorisini (GİE) kullanarak İlişkileri nelerin iyi yaptığı nelerin ise kötüye götürdüğünü,

Yakın ilişkilerde mutluluğun devamlılığını ve huzuru sağlamak için gereken davranış biçimlerini

Bu yaklaşımla çiftleri nasıl değerlendirdiğimiz ve müdahale ettiğimizi öğreneceksiniz.

Gottman Çift Terapisi Nedir?

Çift Terapisinde Gottman Yöntemi, Dr. John Gottman'ın 1970'de başlayan ve bugüne kadar devam eden bilimsel araştırmalarına dayanmaktadır. Bu araştırmalar, dünyada çiftlerle yapılan ilk ve en kapsamlı araştırmalar olma özelliği taşımaktadır.

35 yıldır devam eden araştırmalara dayanan ve çift terapisinin duayenleri John ve Julie Gottman tarafından geliştirilmiş olan Gottman Yöntemi, çiftler ve ilişkiler konusunda dünyada etkinliği ve geçerliliği kanıtlanmış en kapsamlı terapi yöntemidir.

Bu yöntem çiftlere ilişkideki arkadaşlığı ve yakınlığı derinleştirmede gerekli olan özgün becerileri öğretmeye yardım etmek için oluşturulmuştur. Çatışmaların üretken biçimde yönetilmesini sağlamak için, "çözülebilir sorunları" ele almak ve "çıkmaza girmiş" (veya daimi) konular hakkında diyalog oluşturmak için yöntemler sunmaktadır.

Eğitimcilerimiz Hakkında

Uzm Psk. Özge Altan Aytun ve Psk. Filiz Kaya Gottman enstitüsünün yetiştirdiği, Türkiye'deki tek sertifikalı Gottman terapisti ve eğitimcileridir. Çalışmalarını Psikoloji İstanbul Danışmanlık ve Eğitim Merkezinde sürdüren uzmanlarımız, çift terapileri, çiftlere ve ebeveynlere özel eğitimler, çiftlerle hafta sonu çalışmaları ve "Türkiye'de Mutlu İlişkiler Çalışması'nı yürütmektedirler.

İstanbul Aile Araştırmaları, Eğitimi ve Danışmanlığı Derneği ve Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmet Vakfında yürütülen etkinliğe katılım serbest olup, saat 18.00'de seminer başlayacaktır.

Adres; 

Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı 

Haseki, Küçükmühendis Sk. No. 7 Fatih / İstanbul 

Tel.     0212 588 2545 - Faks.   0212 632 8579 

Kaynak: www.aileder.org.tr 

Bu haber toplam 10398 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.