1. HABERLER

  2. GENEL-SAĞLIK

  3. Ağız Kokusuna Hapis Olmayın

Ağız Kokusuna Hapis Olmayın

Dentaydın Diş Hastanesi Periodontoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ferda Pamuk anlattı.

A+A-

- HASTALIK DEĞİL: Ağız kokusu (halitozis) kendi başına bir hastalık değil. Ancak Sinüs ve akciğer kaynaklı enfeksiyonlar, şeker hastalığı (aseton kokusu gibi), böbrek yetmezliği (balık kokusu gibi) ve karaciğer yetmezliği gibi pek çok hastalığın belirtisi olabilir. 

- FIRÇALAMALI: Ağız kuruluğu, yetersiz ağız hijyeni (dişleri düzgün fırçalamamak ve diş ipi kullanmamak), tütün ve alkol ürünleri ile asitli içecekler, dişeti hastalıkları ve diş çürükleri ağız kokusunun sebepleri arasında yer alabilir. 

DİŞ ETİNE DİKKAT: Ağız kokusu şikâyeti bulunanlar bir diş hekimi muayenesinden geçmeli. Böylece ağız kokusuna neden olabilecek bütün diş ve dişeti hastalıkları belirlenebilir.

- DİŞ TAŞLARI: Öncelikle bir hekim tarafından diş taşı temizliği yapılmalı. Günde en az iki kere doğru diş fırçalamak, diş ipi, ara yüz fırçası ve dil fırçası kullanmak ideal ağız bakımı için yeterlidir.

- DİLE MÜDAHALE: Ağız içerisinde bulunan mikroorganizmaların çoğu dil yüzeyine özellikle dil köküne yerleşirler. Dil üzerinde ve olukların arasında biriken mikroorganizmaların bir dil fırçası yardımıyla temizlenmesi gerekmektedir.  

Bu haber toplam 4187 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.