1. HABERLER

  2. SINAV HABER

  3. Açıköğretim Ek Yerleştirme

Açıköğretim Ek Yerleştirme

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, ''Örgün programları kazananlara açıköğretim programlarını tercih etmeleri için bir hak verilecek'' dedi.

A+A-

STAR - Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, daha önce merkezi yerleştirmede bir yere yerleşen öğrencilerin, ek yerleştirmede tercih yapamadıklarını belirterek, ''Örgün programları kazananlara açıköğretim programlarını tercih etmeleri için bir hak verilecek'' dedi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, İHA'ya yaptığı açıklamada, YÖK Genel Kurulu'nun Açıköğretim ek yerleştirmesine ilişkin kararlarını değerlendirdi. Sadece Açıköğretim Fakültesi'ne ek bir yerleştirme yapılacağına vurgulayan Yarımağan, getirilecek olan yeniliğin ''örgün programları kazanmış olan öğrencilere de tercih yapabilme hakkı verilmesi'' olduğunu söyledi. Daha önce merkezi yerleştirmede bir yere yerleşen öğrencilerin ek yerleştirmede tercih yapamadığını hatırlatan Yarımağan, açıköğretimi kazananların diğer bölümleri isteyebildiklerini, ancak örgün programı kazananların hiçbir yeri isteyemediklerini kaydetti.

Yarımağan, örgün programları kazananlar için açıköğretim programlarını tercih etmek ile ilgili bir hak verileceğini belirtti. Bundan sonra ek yerleştirmede böyle bir imkan verileceğini belirten Yarımağan, bu sene ek yerleştirmede böyle bir imkan verilmediği için ikinci bir ek yerleştirme yapılacağını söyledi. Yarımağan, bu konuya ilişkin ayrıntılı duyurunun önümüzdeki günlerde yapılacağını söyledi.

Bu haber toplam 2211 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.