1. HABERLER

  2. SINAV HABER

  3. Açık Lise Yedek Salon İşlemleri

Açık Lise Yedek Salon İşlemleri

2009-2010 eğitim öğretim yılı I. dönem sınavı 23-24 Ocak 2010 tarihlerinde yapılacaktır. Çeşitli nedenlerden dolayı ikamet yeri değişen öğrencilerin girecekleri yedek solanlarla ilgili bir duyuru yayımlandı...

A+A-

2009-2010 eğitim öğretim yılı I. dönem sınavı 23-24 Ocak 2010 tarihlerinde yapılacaktır. Çeşitli nedenlerden dolayı ikamet yeri değişen öğrencilerin girecekleri yedek solanlarla ilgili bir duyuru yayımlandı. Açık Lise Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamanın ayrıntıları şöyle:

2009-2010 eğitim öğretim yılı I. dönem sınavı 23-24 Ocak 2010 tarihlerinde belirlenen sınav merkezlerinde yapılacaktır. Öğrencilerimiz, seçmiş oldukları sınav merkezlerinde sınava gireceklerdir. Belirlenen tarihlerde sınav merkezini seçtiği halde, sınav tarihinde aşağıda belirtilen sebeplerden dolayı ikamet ettiği yerin değişmesi durumunda bu öğrencilerimiz yedek salonlarda sınava girebileceklerdir.

KİMLER YEDEK SALONDA SINAVA ALINIR

1)       Askerlik görevini yapanlar, (Kimlik belgesi veya asker olduğuna dair yazı veya son bir ay içinde terhis olanlar,)

2)       Öğrencinin kendisinin veya öğrenciye bakmakla yükümlü olan yakınının tayininin başka bir ile çıkması,

3)       Sınav tarihinde rahatsızlığı sebebiyle yolculuk yapamayacağını doktor raporu ile belgelendirenler,

4)       Sel,deprem vb. doğal afetlerden dolayı bulunduğu ili değiştirenler,

mazeretlerini belgelendirmeleri koşulu ve Sınav Yürütme Kurulunun kararı ile yedek salonda sınava girebilmektedirler. Bunların dışında herhangi bir sebeple yedek salonda öğrenci sınava alınmayacaktır. Yedek salonda sınava giren öğrencilerin mazeretlerinin bir örneği sınav sonrasında sınav evrakları ile birlikte gönderilecektir.

NOT: Evrak eksiliği vs. sebeplerden dolayı müdürlüğümüz tarafından yedek salon yapılan öğrenciler, hangi sınav merkezi için yedek salon yapılmış ise orada sınava girebileceklerdir.

Müdürlüğümüz tarafından yedek salon yapılan öğrencilerden sınav giriş belgesinde "İl sınav Yürütme Kuruluna Başvurunuz." yazan öğrenciler bu belge ile eğer illerinin ilçesinde de sınav yapılıyor ise, o ilin sınav yapılan herhangi bir ilçesinin sınav yürütme kuruluna da başvurarak o ilçe de yedek salonda sınava girebilirler. Bu uygulama sadece müdürlüğümüz tarafından yedek salon yapılan ve sınav giriş belgesinde "İl sınav Yürütme Kuruluna Başvurunuz." ifadesi bulunan adaylar için geçerlidir.

YEDEK SALONLARDA SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE !

Yedek salonlarda sınava giren öğrencilerin, cevap kâğıtlarında eksik ya da yanlış kodlama yapmaları sonucunda mağdur oldukları görülmüştür.

Bu nedenle yedek salonda sınava girecek öğrencilerin, aşağıda sıralanan maddelere dikkat etmeleri gerekmektedir.

ÖĞRENCİ NUMARASI ve OTURUM bölümlerini uygun ve doğru kodlayınız.

ÖĞRENCİ NO, SOYADI, ADI bölümlerine gerekli bilgileri yazınız.

• OTURUM durumunuza göre girmeniz gereken derslerin adlarını cevap alanlarının üstündeki boş kutucuklara yazınız ve ders kodlarını da DERS KODLARI bölümüne mutlaka kodlayınız.

Bu haber toplam 4528 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.