1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. 21. YY'da PDR Kongresi Kıbrıs'ta Gerçekleştirildi

21. YY'da PDR Kongresi Kıbrıs'ta Gerçekleştirildi

KKTC DAÜ Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Kongresi Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda gerçekleştirildi

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü'ne bağlı Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Kulübü tarafından "21. Yüzyılda Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik" konulu konferans geçtiğimiz günlerde Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda gerçekleştirildi.

Etkinliğin birinci günü, DAÜ Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Kulübü üyesi Birkan Akarken, DAÜ Eğitim Bilimleri Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Yaratan, DAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Yalın ve DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ülker Vancı Osam'ın yapmış oldukları açılış konuşmaları ile başladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti'ndeki üniversitelerden yaklaşık 200 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen etkinliğin birinci gününde DAÜ ve Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak'ın "İletişimin ABC'si: Duygusal Okur-Yazarlık" konulu sunumu gerçekleştirildi.

PDR öğrencilerinin konu ile ilgili sözel bildiri sunumlarının ardından Çukurova Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kırdök'ün "Bilinçli İnsan-Mutlu Yaşam" konulu sunumu ve atölye çalışmalarıyla etkinliğin ilk günü tamamlandı.Etkinliğin ikinci günü, Doç. Dr. Aynur Eren Gümüş'ün "Okul Psikolojik Danışmanlarının Yasal ve Etik Sorumluluklarına İlişkin Büyük Yanılgılar ve Önemli Gerçekler" konulu sunumu ile başladı. Daha sonra Çankaya Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Uğur Öner'in "Psikolojik Danışmada Toplumsal Cinsiyet Yönelimli Yaklaşım" sunumu ile devam eden etkinliğin ikinci günü yapılan atöyle çalışmalarıyla son buldu.

DAÜ Deniz Tesisleri'nde düzenlenen gala yemeği ile organizasyona katkı koyan akademisyenlere plaketleri takdim edildi.

Bu haber toplam 4625 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.