1. HABERLER

  2. GENEL-SAĞLIK

  3. 20'li Yaşlarda Yaptığınız Egzersize Dikkat!

20'li Yaşlarda Yaptığınız Egzersize Dikkat!

ABD´li bilim adamlarının yapmış olduğu araştırma, 20'li yaşlarda gercekleşen egzersiz sayesinde orta yaşta beynin korunabileceğini ortaya koydu.

A+A-

ABD'li bilim adamlarının yapmış olduğu araştırma, 20'li yaşlarda gercekleşen egzersiz sayesinde orta yaşta beynin korunabileceğini ortaya koydu.

Neticeleri Neurology dergisinde yayınlanan araştırmada, 20'li yaşlarda koşu, yüzme ve bisiklet gibi kardiyo egzersizleri yapmanın 20 sene akabinda değerlendirme becerilerini ve hafızayı iyileştirdiği gözlendi. Bilim adamları, bu durumun beynin sağlıklı bir kalpten faydalandığına kanıt teşkil ettiğini ifade etti.

Minnesota Üniversitesi'nde görevli bilim adamlarının araştırma kapsamında ortalama 25 yaşındaki yaklaşık olarak 3000 kişiyi incelediği açıklandı. Bu kişilerin araştırmanın ilk senesinde ve 20 sene akabinda kardiyovasküler egzersiz testlerinden geçirildiği, katılımcılardan yorulana ve nefessiz kalana kadar koşmaları istendi.

Ayrıca, araştırmanın başlangıcından 25 sene sonrasında da bilişsel testlerle kişilerin değerlendirme becerileri ve hafızalarıyla alakalı ölçümler yapıldı.

Kardiyo egzersizlerinde daha uzun zaman performans gösteren kişilerin, 25 sene akabinde sigara, diyabet ve yüksek kolesterol gibi faktörler hesaba katıldığında bile değerlendirme becerileri ve hafıza testlerinde egzersizlerde düşük performans gösterenlere göre daha iyi sonuçlar aldıkları görüldü.

Bu haber toplam 2771 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.