1. HABERLER

  2. SINAV HABER

  3. 2011 Polis Koleji Sınavı Başvuru İşlemleri

2011 Polis Koleji Sınavı Başvuru İşlemleri

Polis Kolejine girmek isteyen adaylar öğrenim gördükleri okullardan 07-25 Mart 2011 tarihleri arasında Polis Koleji için başvuruda bulunacaktır.

A+A-

Polis Kolejine girmek isteyen adaylar öğrenim gördükleri okullardan 07-25 Mart  2011 tarihleri arasında Polis Koleji için başvuruda bulunacaktır. Başvularla işlemleriyle ilgili sayfalara aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Polis Kolejine Giriş Sınavı; Temmuz ayı içerisinde yapılacak üç ayrı aşamalı bir sınavdır. Polis Kolejine Giriş Sınavı aşamaları; mülakat, beden eğitimi ve yazılı (test) sınavlarından oluşmaktadır. Sınavlarda başarılı olup Kolejlere girmeye hak kazanan adaylar Ankara Polis Koleji Müdürlüğünde intibak eğitimine alınırlar ve bu süre içerisinde adaylara okulun denetimi ve gözetiminde tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden Sağlık Kurulu Raporu aldırılır.

Polis Kolejine girmek isteyen adaylar 2011 yılı 8’inci sınıf SBS’ye girmek zorundadır. SBS için bankaya para yatıran adaylar öğrenim gördükleri okullardan 07-25 Mart 2011 tarihleri arasında Polis Koleji için başvuruda bulunacaktır.

8’inci sınıf SBS; 04 Haziran 2011 Cumartesi günü saat 10.00’da tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen bazı ilçe merkezlerinde yapılacaktır. Yurt dıĢında, Lefkoşa, Trablusgarp, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşgabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek’te gerçekleşecektir.


Yurt dışından Polis Kolejine Giriş Sınavına girmek isteyen adaylar Polis Kolejine Giriş Yönetmeliğinin Yurtdışında Öğrenim Görenler başlıklı 22. maddesi hükümlerine göre; Yurtdışında öğrenim görenlerden, sınava girecek adayların öğrenim derecelerinin denkliği Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulunca yapılır.

Başvurunun elektronik ortamda hatasız, eksiksiz, e-başvuru kılavuzuna uygun yapılması gerekmektedir. Bu konuda sorumluluk ilgili OKUL MÜDÜRLÜĞÜ ve ADAYIN VELİSİNE ait olacaktır.

2011 Polis Koleji Başvuru Kılavuzu ve başvuru süresince yapılması gereken işlemler İçin TIKLAYINIZ

Bu haber toplam 6627 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.