1. HABERLER

  2. SINAV HABER

  3. 2010 YGS ve LYS Ek Tercih Başvuru Koşulları

2010 YGS ve LYS Ek Tercih Başvuru Koşulları

2010 YGS ve LYS Ek tercihlerine kimlerin başvurabileceği 2010 ÖSYS ek kontenjan kılavuzunda ilan edilecektir. Ancak 2009 ÖSS Ek kontenjanlarına kimlerin başvurabileceği ile ilgili aşağıdaki kriterler esas alınmıştı...

A+A-

2010 ÖSS Ek tercihlerine kimlerin başvurabileceği 2010 ÖSS ek kontenjan kılavuzunda açıklandı. Söz konusu açıklamada kimlerin ek yerleştirmelere başvurabileceği ile ilgili aşağıdaki kriterler belirtildi...

1.2010-ÖSYS Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar (Açıköğretim Fakültesinin kontenjansız programlarına yerleşenler hariç) ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2010-ÖSYS merkezî yerleştirmede hiçbir yere yerleştirilmemiş (veya Açıköğretimin Fakültesinin kontenjansız programlarına yerleştirilmiş) olmak gerekir. (Merkezî Yerleştirmede bir örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş adaylar Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin kontenjan sınırlaması olmayan lisans ve ön lisans programlarına Ek Yerleştirme için başvuru yapabileceklerdir.)

Bunun dışında aşağıdaki kurallar geçerli olacaktır:

a) Yeni açılan yükseköğretim programları ile merkezî yerleştirmede kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan yükseköğretim programlarını, ilgili puanı hesaplanmış tüm adaylar tercih edebilecektir.

b) Merkezî yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan, ancak yerleştirilen adaylardan birkaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan lisans programlarını ve Tablo 3B’deki önlisans programlarını, yalnız programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar tercih edebilecektir. Tablo 3A’daki önlisans programları için en küçük puan koşulu aranmayacaktır.

2.2010'da özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar ek yerleştirme için tercih yapabilirler.

3.Adayların yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilmeleri için bu programların koşullarını karşılamaları gerekir.

4.2010-YGS/LYS'ye girmeyerek sadece sınavsız geçiş için başvuran, 2010-ÖSYS'de sınava girmek için başvurduğu hâlde sınava girmeyen veya sınava girerek 140,000'ın altında YGS puanı alan meslek lisesi mezunları sadece Tablo-3A'dan kendi alanlarındaki yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir.

5.2010-ÖSYS'de sınava girerek ilgili puan türünde 140,000 ile 179,999 arasında YGS puanı alan meslek lisesi mezunları gerek kendi alanlarında gerek alanları dışında Tablo-3A ve Tablo-3B'deki tüm programlar ile Tablo-4'teki Açıköğretim programlarını tercih edebilirler.

İlişkili Bağlantılar

Ek tercihlerle ilgili gelişmeleri sitemizden takip etmek için bu sayfayı Sık Kullanılanlara Ekleyebilirsiniz

Bu sayfadaki içeriği Facebooktaki arkadaşlarınızla paylaşmak için lütfen aşağıdaki paylaş bağlantısını tıklayınız... Paylaş12 Kişi bu haberi facebookta paylaştı...  

Etiketler: 2010 ek yerleştirme , ösym ek yerleştirme, ek kontenjanlar 2010, 2010 ek kontenjanlar, ösym 2010 ek yerleştirme kılavuzu, 2010 ek yerleştirme kontenjanları, ösym ek yerleştirme 2010, ösym 2010 ek yerleştirme, ek yerleştirme kılavuzu 2010, ek yerleştirmeler 2010, 2010 ek yerleştirmeler, ek yerleştirme kılavuzu, ek yerleştirme, 2010 öss ek yerleştirme kılavuzu, ek yerleştirme 2010 ösym ek yerleştirme kılavuzu, 2010 ösym ek yerleştirme, 2010 öss ek yerleştirme

Bu haber toplam 36887 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
56 Yorum