1. HABERLER

  2. SINAV HABER

  3. 2009 - AÖF 2. Ek Yerleştirme Başvuruları

2009 - AÖF 2. Ek Yerleştirme Başvuruları

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin kontenjan sınırlaması olmayan lisans ve önlisans programlarına 2. Ek Yerleştirme ile ilgili ÖSYM'nin sitesinde bir duyuru yayımlandı.

A+A-

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin kontenjan sınırlaması olmayan lisans ve önlisans programlarına 2. Ek Yerleştirme ile ilgili ÖSYM'nin sitesinde bir duyuru yayımlandı. Sitede yer alan duyurunun ayrıntıları şöyle:

"Yükseköğretim Genel Kurulunun 20.11.2008 tarihli kararı uyarınca, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin kontenjan sınırlaması olmayan lisans ve önlisans programlarına 2. Ek Yerleştirme yapılacaktır.

Adayların 2. Ek Yerleştirmede tercih yapabilmeleri için, 2009-ÖSS’de ÖSS-SÖZ-1, ÖSS-SAY-1, ÖSS-EA-1 ve ÖSS-DİL puan türlerinin herhangi birinden en az 145 puan  almış olması veya sınavsız geçiş haklarının bulunması gerekmektedir. 

2. Ek Yerleştirmede, daha önce yapılmış olan Merkezi Yerleştirmede ve Ek Yerleştirmede;

a) hiç bir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş olan adaylar ile,   

b) bir örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş ancak kesin kayıt yaptırmamış olan adaylar

tercih yapabileceklerdir. Yalnız sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylar, Tablo-3A’da yer alan sınavsız geçiş koşullarını sağladıkları açıköğretim önlisans programlarından tercih yapabileceklerdir.

2. Ek Yerleştirme tercih işlemleri, adaylar tarafından http://www.osym.gov.tr internet adresinden 11-16 Kasım 2009 tarihleri arasında yapılabilecektir. 

Kamuoyuna duyurulur."

Bu haber toplam 3689 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.