• BIST 106.843
  • Altın 142,630
  • Dolar 3,5367
  • Euro 4,1209
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 21 °C

2 Temmuz Ehliyet Sınavı Soru ve Cevapları 2011

2 Temmuz Ehliyet Sınavı Soru ve Cevapları 2011
2 Temmuz ehliyet sınavı soru ve cevapları ne zaman açıklanacak. Soru ve cevapların yayımlanacağı sayfa adresi ve diğer ayrıntılar...

2 Temmuz Ehliyet Sınavı Sonuçları için TIKLAYINIZ (YENİ)

2 Temmuz 2011'de yapılan  Ehliyet Sınavı Soru ve Cevapları açıklandı. Ehliyet Sınavı Soru ve Cevapları ile ilgili diğer ayrıntılar şöyle:..

2 Temmuz ehliyet sınavı soru ve cevapları

A1-A2 Sınıfı Soruları ve Cevap Anahtarı

B Sınıfı Soruları ve Cevap Anahtarı

C-D-E Sınıfı Soruları ve Cevap Anahtarı 

H Sınıfı Soruları ve Cevap Anahtarı

Ehliyet sorularını sitemizden takip etmek için bu sayfayı sık kullanılanlara ekleyebilirsiniz.

EHLİYET SINAVI PUANINIZI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bu sayfadaki içeriği Facebooktaki arkadaşlarınızla paylaşmak için lütfen aşağıdaki paylaş bağlantısını tıklayınız... Paylaş Kişi bu haberi facebookta paylaştı...

Bu haber toplam 69204 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
ferhat çelik
2010-07-07 05:34:47
cevaplar
1. D 2. A 3. B 4. D 5. A 6. B 7. C 8. A 9. A 10. D 11. A 12. B 13. C 14. D 15. C 16. A 17. B 18. D 19. C 20. B 21. D 22. A 23. B 24. A 25. C 26. D 27. C 28. B 29. D 30. C
ferhat çelik
2010-07-07 05:33:42
18. Başa alınan darbe sonucu kulağından kan gelen kazazedeye aşağıdakilerden hangisi uygulanır? A) Oturtulup kulağına pamuk tıkanır. B) Sırt üstü yatırılarak ayakları yukarı kaldırılır. C) Kan akan bölgesi üstte kalacak şekilde yan yatırılır ve kulak pamukla tıkanır. D) Kan akan bölgesi altta kalacak şekilde yan yatırılır ve kanama engellenmez. 19. Kaza geçirmiş araç içindeki yaralılara, herhangi bir yangın ihtimaline karşı yapılması gereken ilk işlem aşağıdakilerden hangisidir? A) Aracın çevresindeki yanıcı maddelerin uzaklaştırılması B) Araç çalışır vaziyette iken yaralıların oradan uzaklaştırılması C) Aracın kontağının kapatılarak yaralıların oradan uzaklaştırılması D) İtfaiyeye haber verilip gelmesinin beklenmesi 20. Aşağıdakilerden hangisi 3. derece (ağır) yanıkların bir göstergesidir? A) Derinin kuru ve ağrılı olması B) Yanık bölgesinde sinir harabiyetinin olması C) Kılcal damar uçları ve sinir uçlarının açık olması D) Deri bütünlüğünün bozulmaması ve derinin gergin olması 21. Kaburga kemiği kırıklarında yaralı hangi pozisyonda hastaneye sevk edilmelidir? A) Yan yatış B) Sırtüstü yatış C) Yüzüstü yatış D) Oturuş veya yarı oturuş 22. Kırık ve çıkık bölgesine ilk yardım olarak aşağıdaki işlemlerden hangisi yapılır? A) Hareketsiz kalması sağlanır. B) Kuvvetli masaj yapılır. C) Sürekli buzla ovulur. D) Turnike uygulanır. 23. Çok sayıda yaralının olduğu kazalarda en son taşınması gereken kazazede aşağıdakilerden hangisidir? A) Solunum yolu zehirlenmesi olan B) Ayak kemiği kırık olan C) Açık karın yarası olan D) Bilinci yerinde olmayan 24. Hangi durumdaki yaralı kesinlikle sedye ile taşınmalıdır? A) Omurga kırığı olan B) Kaburga kırığı olan C) 1. derece yanığı olan D) Kolunda yara ve kırık olan 25. Aşağıdakilerden hangisi egzoz gazından zehirlenen kişiye uygulanmaz? A) Solunumu durmuşsa suni solunum yapmak B) Temiz havaya çıkarmak C) Kusmasını sağlamak D) Sıcak tutmak 26. Sıcak vurması (çarpması) sonucu oluşan bitkinliğin esas sebebi, aşağıdaki durumlardan hangisidir? A) Nabız sayısının azalması B) Kan dolaşımının yavaşlaması C) Sindirim sisteminin çalışmaması D) Terleme sonucu aşırı su ve tuz kaybının olması 27. Donma vakalarında ilk yardım uygulaması olarak kazazedeye aşağıdakilerden hangisinin yapılması doğrudur? A) Soba ve benzeri ısıtıcılara yaklaştırmak B) Donan bölgeyi ovarak masaj yapmak C) Önce ılık sonra sıcak ortama almak D) Elektrikli battaniyeye sarmak 28. Aşağıdakilerden hangisi gözlük veya lens kullanarak görme yeterliliğine sahip olan sürücüler için doğrudur? A) Bu tür adaylara sürücü belgesi verilmez. B) Araç kullanırken gözlük veya lenslerini kullanmak zorundadırlar. C) Sadece gece araç kullanırken gözlük veya lens kullanabilirler. D) Sadece şehir dışı yollarda gözlük veya lens kullanabilirler. 29. Alkollü içki içen bir sürücüde aşağıdaki durumlardan hangisi görülür? A) Dinç ve zinde olma B) Aşırı hareketli ve uyumlu olma C) Manevra kabiliyetinde artma D) Reflekslerinde zayıflama 30. Bazı sürücülerin, trafik kurallarına uymamasının en önemli sebebi aşağıdakilerden hangisidir? A) Trafik görevlilerinin ikazlarına karşı tepki göstermek istemeleri B) Yanlış algıladıkları kurallara karşı tepki göstermek istemeleri C) Trafik kurallarını davranış hâline dönüştürememiş olmaları D) Trafik işaret ve levhalarının anlamlarını yeterince bilmemeleri İLK YARDIM BİLGİSİ TESTİ BİTTİ. TRAFİK VE ÇEVRE BİLGİSİ TESTİNE GEÇİNİZ.
ferhat çelik
2010-07-07 05:32:14
ilk yardm soruları
11. Bazı dış kanamalarda, yara üzerine basınç uygulamaktaki amaç aşağıdakilerden hangisidir? A) Damarı sıkıştırarak kanın dışarıya akmasını engellemek B) Damarı genişletip kan basıncının azalmasını sağlamak C) Yaranın çabuk iyileşmesini sağlamak D) Yaralı bölgenin sıcaklığını korumak 12. El bileği ile dirsek arasında meydana gelen büyük bir dış kanamayı durdurmak için aşağıdakilerden hangisinin uygulanması doğrudur? A) Kanayan yeri kalp seviyesinden aşağıda tutmak B) Dirsekle omuz arasına turnike uygulamak C) Omuz üzerine baskı uygulamak D) Kanayan yere merhem sürmek 13. Şok pozisyonunda hastanın ayaklarının yukarıya kaldırılmasının amacı nedir? A) Sindirime yardımcı olmak B) Vücut sıcaklığını düşürmek C) Beyne yeterince kan gitmesini sağlamak D) Solunumun düzenli olmasını sağlamak 14. Kişinin çevre ile bağlantısının tamamen kesildiği, uyaranlara cevap veremediği derin bilinç kaybına ne denir? A) Hâlsizlik B) Şok C) Zehirlenme D) Koma 15. Aşağıdakilerden hangisinin kalp masajı uygulanabilmesi için kesinlikle olması gerekir? A) Reflekslerin kaybolması B) Kazazedenin bilincini yitirmesi C) Dolaşımın durması, kalp atımlarının alınamaması D) Solunumun durması, göğüs hareketlerinin olmaması 16. Bebeklerde (0-12 ay) tek ilk yardımcı ile yapılan dış kalp masajı uygulanması ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Bir elin orta ve yüzük parmağı ile göğüs kemiği 1-1.5 cm aşağıya inecek şekilde basınç uygulanması B) Göğüs kemiği 4-5 cm aşağıya inecek şekilde basınç uygulanması C) Göğüs ve sırt kısmının iki elin arasına alınarak sıkıştırılması D) Sağ elin yumruk hâline getirilerek göğüs merkezine vurulması 17. Kazazedenin naklinden önce, yaralanmalarda uygulanan genel ilk yardım kuralı aşağıdakilerden hangisidir? A) Yara üzerine merhem sürüp yarayı sarmak B) Yarayı sargı bezi ile kapattıktan sonra yaralı bölgeyi sabitlemek C) Yarayı temiz pamukla kapatmak D) Yara üzerine tentürdiyot sürüp bırakmak
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Aktüel Psikoloji | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02124661050 | Faks : 02129093121 | Haber Yazılımı: CM Bilişim