1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİ

  3. 15. Ulusal Psikoloji Kongresi başladı

15. Ulusal Psikoloji Kongresi başladı

Türk Psikologlar Derneğinin, İstanbul Üniversitesinin (İÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirdiği “15. Ulusal Psikoloji Kongresi” başladı.

A+A-

HURRİYET & AA - Kongrenin açılışında konuşan İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şafak Ural, psikolojinin, günümüzde çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Ural, “Ülkemizde yaşanan sosyal, ekonomik ve kültürel değişimlerin insan üzerindeki etkisi ile toplumsal ve küresel sorunların teşhisinde ve bu sorunların giderilmesinde psikoloji büyük önem taşıyor” dedi.

Türk Psikologlar Derneği Başkanı Doç. Dr. Gonca Soygüt de meslekte örgütlü çalışmanın çekirdeğini oluşturan ulusal psikoloji kongrelerinin, misyonları olan bilimsel etkinliklerin paylaşımına aracılık ettiğini söyledi.

Soygüt, kongrenin ulusal ve uluslararası düzeyde pek çok farklı bakış açısını yakalama ve Türkiye'de yürütülen araştırma faaliyetlerini izleme imkanı sunacağını belirtti.

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sibel A. Arkonaç da yerli ve yabancı katılımcıların panelleri ve bildirileri ile kongrenin çok zengin bir içeriğe sahip olduğunu dile getirdi.

Arkonaç, kongre kapsamında 1938-1952 yılları arasında Wilhelm Peters'in İÜ Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümünde kurduğu Türkiye'nin ilk deneysel psikoloji laboratuvarında yer alan alet ve donanımların görülebileceği bir sergi düzenlediklerini kaydetti.
Bölüm arşivinde yer alan 1930'lu ve 1940'lı yıllara ait klasik deneyleri içeren 56 özgün filmi de kongre kapsamında izlenime sunmayı planladıklarını anlatan Arkonaç ancak filmlerin çok eski olduğunu, bakımlarının ve dijital ortama aktarılmalarının uzun sürmesi nedeniyle kongreye yetişmediğini belirtti.

Kongrede, 3 gün boyunca psikoloji biliminin her alanında çalışmalar yapan akademisyenler ve uygulamacı meslektaşları bir araya gelerek bilimsel çalışmalarını ve deneyimlerini paylaşacaklar.

Tema sınırlaması olmayan kongrede, yerli ve yabancı akademisyenlerin konuşmalarından oluşan 12 konferans, psikolojinin farklı alanlarını içeren 22 panel, 144 sözel bildiri ve 57 poster sunumu yapılacak.

Bu haber toplam 2198 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.