1. HABERLER

  2. KİTAPLIK

  3. 10 adımda duygusal zekâ

10 adımda duygusal zekâ

Aklınıza gelir miydi, onca allanıp pullanan IQ’nun bireysel başarıdaki payının % 10’u geçmediği?

A+A-

Yüksek IQ’nun iş ve özel yaşamda mutluluğu ve başarıyı garanti etmediği? Peki, hiç düşünmüş müydünüz, duygusal ve sosyal zekânın, kişisel gelişiminizde ne kadar etkin ve kalıcı olduğunu?

IQ, hedefe yönelik eylemlere yol açmaz. Halbuki duygusal ve sosyal becerileri gelişmiş insanlar, gündelik hayatın şifresini yorulmadan çözen kişilerdir: diğerlerine oranla daha mutlu, daha üretken, daha dikkatli ve dengeli olurlar. Konsantrasyon kabiliyetleri artar.

10 Adımda Duygusal Zekâ kitabı beyin, duygular ve davranışlar üzerine bir sürü ilginç bilgiyi bir araya getiriyor. Korku, öfke, üzüntü, mutluluk, hayret, tiksinme ve horgörü ekseninde duyguların, üçüncü şahısları anlamada, bir ürünü satmada, bir reklam metni yazmada, kendini savunmada, rakiplerini ikna etmede ne kadar etkili olduğunu kanıtlıyor.

Mantıktan vazgeçmeyi değil ama, duyguların vazgeçilmezliğini somut örneklerle açımlıyor. Testler, duygusal ödevler ve alıştırmalarla kendinizi ve çevrenizi ölçmenizi sağlıyor.

“Herkes kızabilir, bu kolaydır. Ancak doğru insana, doğru ölçüde, doğru zamanda, doğru nedenle ve doğru şekilde kızmak, işte bu kolay değildir.”
Aristoteles

• Duygular doğru kararlar almayı nasıl sağlar?
• Duygular nasıl yönetilir? Duygusal çatışmalar nasıl çözülür?
• Duygusal zekânın insan kariyerindeki rolü nedir?
• Duygusal zekâsı gelişkin biri hangi ayrıcalıklara sahiptir?
• Duygusal zekâ nasıl geliştirilir?

Fatih Kılıçarslan: 1969, Ankara. 1992 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Y.O. Sosyal Hizmet Uzmanı olarak mezun olmuştur. 1993 yılından itibaren TC Sağlık Bakanlığı Bitlis Devlet Hastanesi, Haydarpaşa Numune Hastanesi, Bakırköy Ord. Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde, AMATEM, ÇEMATEM, Nevroz, Psikoz, Nöroloji, Nöroşirurji ve Çocuk Psikiyatrisi kliniklerinde sosyal hizmet uzmanı olarak çalıştıktan sonra başhekim yardımcısı olarak görev yapmıştır.

Amerikan Newport Uluslararası Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak Sağlık Psikolojisi, Sapkın Davranışlar ve Aile ve Eş Terapisi dersleri vermiştir.

Aile Terapisi Eğitim ve Süpervizyonları: Stephan Bray-Kurt Heillborn, Aile Terapisi Klinik Çalışma Eğitim ve Süpervizyon; Abdülkadir Özbek Enstütisü, Grup Psikoterapileri Eğitim Çalışması; Prof. Dr. Nossrat Peseschkian, Terapi Eğitimi; Odet Neva, Eşlerle Grup Psikoterapi Çalışması; Prof. Dr. Hüsamettin Aslan, Sosyal Bilimler Atölyesi.

Sempozyum ve Kongreler: Bakırköy Ruh Sağlığı Günleri Sempozyumları; Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Yüksek Okulu Sempozyumları; III. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Derneği Kongresi.
Sözel ve Poster Bildiriler: Aile Terapisi Madde Bağımlısı Ergen Olgu Sunumu: Uluslararası Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, Uluslararası Bergama Grup Psikoterapileri Kongreleri, İBB İnsan ve Çevre Sempozyumu; Sokak Çocukları Konulu Sözel Bildiri: 2. Ulusal Alkol ve Madde Bağımlılığı Kongresi; Aile Terapisi Olgu Sunumu Poster Bildiri: Gaziantep Üniversitesi 5. Sokak Çocukları Sempozyumu; Aile Terapisi Olgu Sunumu Sözel Bildiri: IV. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Derneği Kongresi; Aile Terapisi İntihar Girişiminde Bulunmuş Ergen Olgu Sunumu Sözel Bildiri: 42. Ulusal Psikiyatri Kongresi; Polikliniğe Müracaat Etmiş Hastaların Sosyal İnceleme Raporlarına İlişkin Poster Bildiri: VI. Türk Alman Psikiyatri Kongresi; Sosyal İnceleme Raporu Olgu Sunumuna İlişkin Poster Bildiri: 43. Ulusal Psikiyatri Kongresi; Sosyal Servis Uygulamaları ve Bir Olgu Sunumu Poster Bildiri: Uluslararası Sosyal Hizmetler Sempozyumu; İntihar Girişiminde Bulunmuş, Ergen Aile Terapisi Olgusu Sunumu: Sakarya Üniversitesi, 14–16 Kasım 2007; Sosyal Serviste Yapılan Sosyal İnceleme Raporu ve Bir Olgu Sunumu: Sakarya Üniversitesi, 14–16 Kasım 2007; Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Şizofreni Tedavisinde Sosyal Hizmet Uzmanı Görevleri Poster Bildirisi: XV. Sosyal Psikiyatri Kongresi, 28 Ekim-31 Ekim 2008; Aile Terapisi: Şanlıurfa 7. Sokakta Çalışan ve Yaşayan Çocuklar Sempozyumu; Florya Çocuk Gençlik Merkezi Ruh Sağlığı Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulamaları Sözel Bildirileri: 7-9 Kasım 2008; V. Aile Şurası: Aile Araştırma Kurumu Genel Müdürlüğü; Aile Rehberlik, Danışmanlık, Terapi Komisyonu Şura Üyeliği: 5-6-7 Kasım 2008.
Makale: “Aile Tedavileri ve Madde Bağımlısı Ergenlerde Aile Terapisi Olgu Sunumu”, Bağımlılık dergisi; cilt 4, 2007.

Kitap: Çocuk ve Aile Sorunlarının Terapi ile Tedavisi, Nobel Yayınları, 2006; Çocuğumu Nasıl Eğitmeliyim, Turkuaz Kitaplığı, 2008.

Kitabın adı: 10 ADIMDA DUYGUSAL ZEKÂ
Yazar adı: FATİH KILIÇARSLAN

Daha Detaylı Bilgi İçin:
Dağıtım: YELPAZE DAĞITIM / 0212 546 86 39 – 32 / [email protected]
Yayınevi: İkarus Yayın Grubu / 0216 337 76 31 / [email protected]

Bu haber toplam 6650 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.